Besplatna dostava preko 44 € 🚚
blog

5 razloga zašto se divimo ženama

February 28, 2024

Bliži se Međunarodni dan žena! Dan za slavlje žena i svih prekrasnih stvari koje ih čine toliko voljenima i cijenjenima. Kad pomislimo na žene, odmah nam na pamet padaju bezbrojne karakteristične osobine – od snage i ljubaznosti do empatije – zbog kojih se u njih ugledamo. U našoj objavi sakupili smo 5 razloga (od milijun) zašto se divimo našim damama!

1️⃣ Snažne su i uporne

Žene su kroz povijest svladale bezbrojne izazove i prepreke, a to čine i danas. Bilo da se radi o borbi za jednaka prava i jednake mogućnosti, ili o prevladavanju svakodnevnih poteškoća, žene uvijek pokazuju nevjerojatnu snagu i ustrajnost.

2️⃣ Brižne i osjećajne

U prošlosti su žene uglavnom imale ulogu njegovatelja ili brige u svojim obiteljima i zajednicama. Iako je sve rjeđi slučaj da je netko prisutan u našim životima isključivo u jednoj i vrlo tradicionalnoj ulozi, čak i u današnjem modernom svijetu i s našim modernim rodnim ulogama, uvijek možemo računati na njihovu beskrajnu empatiju! Žene ljude oko sebe tretiraju sa suosjećanjem, strpljenjem i ljubaznošću.

3️⃣ Inteligentne i snalažljive

Iako često čujemo da se nešto naziva “muškim poslom” ili “zadatkom za muškarce”, svi znamo da ako je za rješavanje problema potrebna pronicljivost i domišljatost, velika je vjerojatnost da će žena biti ona koja će nam pomoći s našim problemom. To nas i ne čudi, jer su žene kroz povijest uvijek morale biti domišljate i kreativne kako bi se snašle u svijetu koji im nije bio naklonjen.

4️⃣ One su zagovornice promjena

Žene su na čelu bezbrojnih pokreta za društvenu pravdu i jednakost. One će uvijek i zauvijek zagovarati promjene i neprekidno raditi na tome da svijet učine boljim mjestom za sve nas.

5️⃣ Velika su podrška i inspiracija

Ne postoji ništa na svijetu što se može usporediti s vezom koja postoji između žena. Žene uvijek pronalaze prilike i načine da jedna drugu podrže, ohrabre i uzdignu. Srećom, svatko dobiva dio ove podrške! 🤗

Naravno, popis bismo mogli nastaviti u nedogled, ali umjesto toga, želimo slaviti postignuća žena i priznati doprinose koje daju našem društvu. Također vas želimo dovoljno ohrabriti da za ovaj Dan žena kažete ženama koje su vam bliske koliko ih volite i cijenite!

A ako osjećate da svoje osjećaje želite izraziti nekako drugo (osim riječima), pogledajte naše jedinstvene, kreativne darove i napravite nešto posebno za posebnu osobu! 😉

Do darova!