Love Note Love Cards Love List

5+1 razlog zašto su majke pravi heroji

Kako biste opisali nekoga tko je heroj? Mogu obavljati više zadataka odjednom, uzor su, ustrajni su i nesebični te za svaki problem imaju rješenje? Iako su i Superman i Herkules imali supermoći, svakodnevne heroje možemo pronaći puno bliže.

Na koga mislimo? Prikupili smo 5+1 razlog da pokažemo zašto su pravi heroji majke, a ne klasični izmišljeni likovi.

1️⃣ Mogu obavljati više zadataka istovremeno

Mame su majstori multitaskinga. Ne samo da istovremeno rade, obavljaju kućanske poslove i vode djecu na izvanškolske aktivnosti, nego se uvijek sjete i nadolazećih rođendana.

2️⃣ Odličan su uzor

Majke su osobe s kojima provodimo najviše vremena, one su te koje pratimo. Sve što rade je vrijedno divljenja. Uče nas govoriti i hodati, prenose temeljne vrijednosti po kojima živimo kao odrasli ljudi i pružaju nam osnovu za uspješan život.

3️⃣ Strpljive su

Majke imaju beskrajno strpljenje, mogu ostati ustrajne i u najkaotičnijim situacijama. Možete je sto puta pitati isto pitanje, a majka će vam svaki put odgovoriti jednako mirno kao i prvi.

4️⃣ Nesebične su

Kad netko ima djecu, obvezuje se da će godinama biti u pozadini vlastitog života. Od njihovog rođenja, majke posvećuju beskrajnu energiju svojoj djeci. Bilo da se radi o tome tko jede krajak kruha ili zapakiravaju što veće količine hrane, djeca su im uvijek na prvom mjestu.

5️⃣ Rješavaju sve probleme

Šesto čulo majki je da u svakoj bezizlaznoj situaciji mogu pronaći rješenje. Ne možete pronaći neku od svojih omiljenih starih knjiga? Majke znaju sve detalje kuće iznutra i izvana i znat će točno na kojoj polici je možete pronaći.

+1️⃣ Majke su neopjevani heroji

Iako majke ne moraju spašavati svijet i ne mogu biti nevidljive ili letjeti, one imaju puno supermoći. Rade nebrojene sate ne očekujući ništa zauzvrat. One su svakodnevni heroji koji čine svijet i obitelj čine boljim mjestom.

Dakle, da bismo odali priznanje podršci naših majki, važno je odvojiti jedan dan na koji ćemo izraziti našu zahvalnost. Majčin dan je prilika da uzvratimo djelić ljubavi koju smo dobili od svojih majki i zato moramo iskoristiti ovu priliku kako bi im pokazali koliko smo im zahvalni za to što su nas oblikovale u ljude koji smo i danas.